19. apr. 2013

DIY: Pimp en Ikeakrakk

Hvem har ikke en Bekväm i huset? Med gjennomsnittshøyda vi ha her i huset er det helt nødvendig å ha opp til flere! Faktisk hadde det beste vært å ha en på hvert rom. Og vi er godt på vei.
 Men de er jo ikke akkurat veldig freshe... Da mamma gjerne ville ha en på det nye kjøkkenet sitt, slik at hun kunne nå opp til den øverste hylla i skapene, skjønte jeg at jeg måtte ta affære.

Krakken ble malt to strøk med vanlig interiørmaling. Deretter skar jeg til en tapetrest som var 1 cm kortere i lengda og bredda en selve toppen på krakken.
 Man tar det man har, så jeg brukte trelim for å feste fast tapetet. Jeg lasta ned en font jeg likte fra Dafont, skrev det den teksten jeg ville ha og printa den ut på mønsteark.
 Så skar jeg ut bokstavene med en skalpell og limte på en og en.
Tilslutt lakka jeg tre strøk med halvblank gulvlakk over hele krakken.

Og slik ble resultatet. Tapetet er forresten forresten fra Pip












Bajasen har også en krakk på rommet sitt. Den skal egentlig fungere som nattbord. Men blir mest brukt til å hoppe fra. Helst ned i saccosekken.

Bajasen var fast bestemt på at krakken skulle være blå med en gul traktor på og slik ble det.
Det skulle også stå Martinus Rønningen Kringstad... Jeg fikk heldigvis dispans til å bruke kun fornavnet. Oppdragsgiveren ble godt fornøyd med resultatet og foreløpig har krakken hedersplass i stua. 










En tredje krakk har blitt rød i påvente av å bli pyntet med polkadottapet. Og en fjerne venter på å få en ny vår etter å ha blitt brukt som snekkerkrakk. Kanskje den bare skal få være som den er ei stund til, med tanke på husprosjektet som står for tur.  Med større plass må vi vel etterhvert investere i enda flere   Bekväm. 


Siden jeg først var på mammas kjøkken og knipset, slenger jeg med et bildet av den koselige peisen som flinke pappa har laga. Det ble litt rar vinkling på bildet, men tror dere ser poenget. Å sitte i sengbenken ved langbordet og gløtte inn i peisen er fortsatt trivelig, selv om det går mot vår og lysere tider. 




.






3. apr. 2013

Nytt hus i en fei!



I mens vi venter på at byggesøknaden skal bli godkjent, er det selvsagt mye vi kan gruble på og planlegge. Jeg grugleder meg til vi er i gang. Måtte det gå lekende lett og uten de store vanskene. Men en må vel bare forvente at det dukker opp ei utfordring eller to. Vi får bare tenke på hvor deilig det blir når vi en dag blir ferdig og vi har fått stor boltreplass til både oss selv, Bajasen og Lille Bolla!




Det spørs om det kan bli dårlig med tid til hobbysysler etterhvert, så det er best jeg får kost meg litt med det nå mens jeg kan. Enn om husbygging hadde vært like lett som dette?
Jeg fant denne ideen hos Ingrid Riddervold. Her er det mye inspirasjon å finne!




Det gikk ganske greit å skisse opp husene direkte på pappen. Jeg brukte en skalpell til å skjære ut med, da saksa ikke var så samarbeidsvillig. Pappen ble nok litt for tjukk. Ingrid har brukt stoff på sine hus, så da måtte jeg teste ut noe annet. Det dohuset ble i papir. Dette var litt tjukt å jobbe med, men når jeg fikk teipa det inntil på baksida satt det fint. Huset på ytterdøra ble kledd med voksduk slik at det skulle tåle en vannsvett. Voksduken min hadde ligget krøllet sammen og det vises litt. Det er nesten umulig å få ut igjen disse brettestripene. Jeg kan jo ikke akkurat stryke de heller. Men ellers fungerte voksduken bra.
Så skrev jeg ut teksta jeg ville ha på mønsterark og klippet til passe størrelse.





Artig prosjekt som går fort og greit!Og da frister det selvfølgelig å lage flere. Min kjære frykter at det kommer skilt på alle dører i huset snart. Greit å vite hvor man er vel...?