21. mars 2013

Hello Kitty






Jeg har aldri vært noe særlig begeistra for alle disse klærne som har barne-tv og tegneseriefigurer på seg. Og Hello Kitty er intet unntak. Men luer med ører derimot, det synes jeg er veldig artig. Så da måtte det prøves. Har hekle ei slik lue tidligere også. Og da lå det gratis oppskrift ute på bloggen til Bekki Bjarnoll. Den ligger ikke der nå lenger, men det er verdt å ta en titt på sida likevel. Masse fine hekleoppskrifter og inspirasjon der!







Siden jeg ikke hadde noen oppskrift lenger, ble denne lua til på slump. Det resulterte i at selve lua ble litt for stor og ørene litt for små. Men da har jeg lært det til neste gang. Da tror jeg jammen jeg må prøve en bamselue. De var også veldig søte. Du finner dem hos Bekki.





Fotomodellen min var ikke overbegeistra over lysforholda i dag. Det er ikke så greit å holde øynene oppe i den sterke sola. Da blir det bare nysing! Så etterhvert måtte de stilige solbrillene på.
Og etter ei hard arbeidsøkt kunne lille Bolla endelig ta seg en god dupp i vogna si, mens mamsen kunne nyte sola og varmen ei lita stund.







16. mars 2013

Mariusdusken!





+

Det er viktig å ha bekledningen på plass til påske. Og hva passer vel bedre til påske enn Mariusstrikk?
Måtte prøve på en ny variant, så jeg brukte oppskrifta til Majas duskelue og en del av mønsterrapporten til Talonnete. Dermed ble Mariusdusken til.

Den største utfordringa med Mariusmønsteret er at maskeantallet må gå oppi 18. Derfor blir fort lua enten for stram eller for vid. (Denne ble i strammeste laget..) En kan så klart justere dette med ulike pinner og garn, mennå var målet mitt å bli kvitt litt restegarn.




Lille Bolla smilte og var fornøyd med lua, selv om hun ikke har fått testa en utendørs enda. Rampen har også bestilt ei lue i de egenkomponerte fargene gul, lilla og rød... Jeg tror jeg må prøve å få han på bedre tanker i morgen. I mellomtida blir det et Marius pannebånd på meg.


13. mars 2013

Jukselapp!


Jeg må bare innrømme at jeg er glad i lettvinte løsninger en gang i blant. Så når jeg kom over dette stoffet med ferdige lapper, så valget enkelt. Heller jukselapper enn å først klippe ut alle rutene for å så sy dem sammen igjen.


Egentlig var det jo Bajasen som skulle få seg sengeteppe. Men jeg fant jo bare jukselappene i jentefarger. Jeg tror jeg må lete videre.




Lille Bolla ble veldig fornøyd med teppet sitt og utforsket det med største iver. Men hvor må skal egentlig dette krypeteppe være ? Om meninga er at hun skal være oppå teppe til enhver tid, tror jeg heller vegg til vegg - teppe er løsninga. For marken ruller jo rundt og rundt og er aldri i ro!

Uansett synes jeg teppe ble en fin fargeklatt. Med all den nye snøen som kom er det viktig å omgi seg med masse farger som gir energi og godt humør, så holder vi ut vinteren ei stund til.


Det er i hvert fall ei som er i godt humør =)



2. mars 2013

Ny saccosekk





Har lenge hatt en ide om å sy nytt trekk på en saccosekk. Slik ble første forsøk.
Denne var opprinnelig blekgul og hadde etter mange års hard bruk blitt full av strekkmerker. Mange flattrykte isoporkuler hadde resultert i at den var litt slapp i fisken. Dermed ble den innsydd og gikk fra voksen- til barnestørrelse.



Bajasen er kjempefornøyd og gleder seg til han kan ta med seg "hoppesekken" og flytte inn på nyrommet sitt. Som forhåpentligvis blir ferdig snart. Som dere ser tar han det ikke akkurat med ro, selv om fingertuppen nettopp har vært av. Like etter at disse bildene ble tatt gikk han rett i gulvet med nesa først. Det er ikke så lett for en liten spirrevipp å sitte rolig når man har arvet både sin mor og sin far...



Jeg er nok ikke helt fornøyd med resultatet på sekken. Fargene ble ikke helt som jeg så for meg og m'en ble heller ikke bra.  Men jeg har lagt ei plan for hvordan neste sekk skal bli, så gjenstår det å se om forsøk nummer to blir bedre.