19. des. 2012

Et slag for Oldemor!

Jeg vil gjerne slå et slag for Oldemorsteppet!
Oldemorruter er noe av det koseligste som finnes!
Det går også relativt fort å hekle ei rute og da er du jo allerede ferdig med en hel del =)
For matematikeren eller den med tvangstanker er også valdig greit (evt. ugreit) å lage et slikt teppe. Her kan du nemlig telle i evigheter på antall rader, ruter og omganger. Jeg for min del har nedtelling fra første rute:

                     - Ei rute ferdig, da er jeg ferdig med en hundredel.
                     - 4 ruter ferdig, da er jeg ferdig med en tjufemdel. 

Og så videre...


Oldemorsteppet er også et eventyr for den som er glad i farger. Her kan du blande og mikse i det uendelige uten at det blir kræsj av den grunn. For systematikeren er det ei fin utfordring å lage et system i alle fargene når teppet til slutt skal syes sammen.
Det finnes også et enormt utvalg i ulike typer ruter. Fra de helt enkle firkantede til runde, sekskantede, blomster osv.

Med så mange muligheter blir den største utfordringa og  det som for meg tar lengst tid å ta alle disse valgene om farger, mønster og størrelse.
Når først det er gjort er jo teppet nesten halvferdig! Dette er også et veldig greit prosjekt å ha ved siden av andre prosjekter, når du ganske raskt kan hekle ferdig en rute.

Siste argument for å hekle et slik teppe selv er at de er veldig dyre om du skal kjøpe de.
Og hvem har ikke lyst på et slik fint teppe? I akkurat de fargene som passer hjemme hos deg.

Så hva venter du på? Sett i gang!



Dette teppet er hekla i den vanligste rutevarianten. Når alt kommer til alt, synes jeg kanskje den er den fineste. Dette er et ganske lite teppe på 7 x 9 ruter. Perfekt størrelse til lille Bolla så lenge hun ligger noenlunde i ro.

2. des. 2012

Vel overstått dåp

Da er en fin dåpsdag forbi.
Lille Bolla har fått navnet sitt og har forøvrig oppført seg eksemplarisk hele dagen! Bajasen derimot, har ikke vært rolig et sekund, men vært høy på sukker fra tidlig morgen til han tok kvelden i tidtida!

Jeg som ikke er så veldig sukkersøt av meg valgte bort lyserosa lys og servietter
til fordel for brune bjørkehjerter, kongler og lilla tulipaner. Det ble ganske lunt og koselig da! Ikke sant? Og det passa ganske bra med 10 minusgrader ute! Brrr!
Heldigvis er pappa litt av en fyrbøter og snudde raskt tempen fra 6 til 26 grader i selskapslokalet.

Strikk og hekle bokstaver

I disse strikke og hekletider er det på sin plass med et aldri så lite tips!
Det artig å "skrive" bokstaver på luer og annet håndarbeid, På denne siden finner du mønster på mange ulike alfabeter du kan bruke.


Det ligger også ute en del mønster på andre bilder og symboler du kan bruke her.