30. sep. 2011

Gjøre ferdig ditt og datt...

Jeg er fæl til å starte på nye prosjekter før jeg er ferdig med de gamle! Med en gang jeg finner ei artig oppskrift bare mååå jeg prøve den med en gang! Det resulterer i at strikkekurven flyter over med halvferdige strikkerier. Nå har jeg samla opp så lenge at jeg bare r nødt til å ta meg selv i nakken og gjøre en innsats for å få noe ferdig. Fem par tomler ligger på vent, sammen med to halve tøfler, tre ermer, en haug oldemorruter skal festes tråder på og en drøss med luer mangler dusk! puh, blir jo lei før jeg starter jo...!
Litt flink har jeg vært da, for ei (!) lue har fått duskene sine i dag =) Tjohei, hvor det går!

Denne gangen var det min kjære som måtte stille opp som prøvekanin. Lua matcha jo t-skjorta så godt!




Tøfluser

Da var det på tide å lage noen tøfler som var litt mindre feminine enn prinsessetøflene. Vanskelig å beregne størrelse når en aldri helt hvilken dag vaskemaskina har. Disse ble godt tova, men likevel ett par størrelser for store til Martinus. Jeg får prøve en gang til, så kanskje jeg treffer!




27. sep. 2011

Vennskapsbånd

På skolen i dag laga i vennskapsbånd. Eller "blimedbånd" som de kaller det på nrk super. Vi brukte riktignok andre farger enn turkis da. Husker hvor mye tid vi brukte på disse bånda selv da jeg gikk på mellomtrinnet. Og tenk at jeg fortsatt huska hvordan det skulle gjøres. Vi hadde ikke det beste garnet da. Ullgarn blir ikke så blankt og fint. Men det er lettere for nybegynnere å bruke litt tjukk tråd. Skal det bli skikkelig fint anbefaler jeg tynn bomullstråd eller brodertråd.  Fant ei side med fine oppskrifter på mønster for den som har lyst å prøve ut.


Hvordan knytte vennskapsbånd

Prinsessetøfler

jeg har ikke vært så ivrig på strikkinga i sommer, men noen småprosjekter har det blitt. jeg kommer over noen supersøte prinsessetøfler på bloggen til Marte helgetun. Bloggen er verdt et besøk for her er det veldig mange fine strikkeoppskrifter.

Typisk meg når jeg ser noe jeg har lyst å lage, er at det skal skje tvert! Og da må jeg bare ta det garnet jeg har for hånden der og da. Som regel blir dette bare sånn halveis vellykka, men jeg lærer aldri! Utålmodigheten lenge leve!
Jeg prøvde da å strikke tøflene i dobbelt så tjukt garn som anbefalt. Cortina fra Gjesdal. Garnet er veldig godt og mykt før toving, men selv om jeg var veldig forsiktig og tova kun på 30 grader og kortprogram, ble de nok litt for harde og tjukke etterpå.

Martinus er min trofaste prøvekanin. Han brydde seg ikke så mye om at tøflene var lyserosa. De var jo så artig å skli med på det glatte gulvet =)


Slik så tøflene ut før toving

Og slik ble de etterpå...